Покачването на цените на продукти и услуги в световен план достигна и до едно неочаквано място - SpaceX и неговата безжична интернет услуга Starlink. 

Starlink и как интернетът на Илон Мъск вече може да бъде достъпен и от България

Интернетът на Мъск Starlink е вече в България

Никак не е евтино

Тази седмица компанията е разпратила мейли към потребителите си, за да ги уведоми, че услугата и прилежащият към нея хардуер ще поскъпнат заради продължаващата висока инфлация. 

Така месечната такса за стандартния пакет на Starlink ще се повиши от 99 долара на 110 долара, а цената на оборудването, необходимо за свързване с космическия интернет, ще се увеличи от 499 долара на 549 долара. 

Снимка 553546

Източник: Starlink

Засега не знаем дали цените на премиум пакета, който бе обявен наскоро, също ще тръгнат нагоре. 

Starlink също така не конкретизира точно как инфлацията е засегнала бизнеса й, споделят недоволни потребители в Reddit, откъдето дойде и новината първоначално. 

Снимка 566911

Източник: iStock

Промяната в цената е доста неочаквана за потребителите, имайки предвид тезата на Илон Мъск, че с времето и натрупването на повече потребители месечният абонамент ще падне на 80 долара, а оборудването - на 300 долара. 

Starlink Premium и какво включва новият пакет за интернет на SpaceX и Илон Мъск

Какво предлага Starlink Premium интернет за 500 долара на месец

Чинията струва 2500 долара

Още по-неприятното е, че промяната в цените засяга не само бъдещите потребители, но и тези, които вече са платили депозит и чакат да бъдат свързани към услугата.