Вече от най-различни места чуваме и виждаме, че е напълно възможно в рамките на следващите няколко години екраните в настоящия им вид да станат абсолютна отживелица. 

Holoride, Audi, HTC Vive Flow и възможността за VR пакет на задната седалка

Кои модели Audi ще имат VR на задната седалка

Виртуалната реалност влиза в колите

Компания на име Sightful наскоро пусна първия си продукт и първия по рода си безекранен „лаптоп с добавена реалност“, проектиращ върху 100-инчов виртуален екран.

Лаптопът, ако изобщо можем да го наречем, се казва Spacetop и представлява хардуерен дек и клавиатура в пълен размер с чифт AR очила NReal. 

Снимка 618891

Източник: Sightful

Очилата проектират компютърен екран директно пред това, което потребителят вижда, като образите същевременно остават невидими за всеки друг наоколо.

Що се отнася до спецификациите, Spacetop работи със Snapdragon 865, съчетан с графичен процесор Adreno 650, 8GB RAM и 256GB памет, което го поставя в същия клас като някои смартфони. 

Снимка 618892

Източник: Sightful

Spacetop е с височина от четири сантиметра, 26 сантиметра ширина, 22 сантиметра дълбочина тежи около килограм и половина. 

Sightful очевидно се стреми към хибриден хитов продукт за работа от най-различни места.

Снимка 618890

Източник: Sightful

„Лаптопите са в центъра на нашето ежедневие, но технологията не е еволюирала напълно. Междувременно добавената реалност е пълна с потенциал и обещания, но тепърва ще намира своето приложение за ежедневна употреба“, казва Тамир Берлинер, съосновател на Sightful.

Според Берлинер се намираме на ръба на значителна промяна в парадигмата, през която възприемаме технологиите и личния си компютър.

Всичко, което знаем за представянето на AR/VR очилата на Apple през юни

Apple са готови да променят всичко през юни

На цената на три смартфона

Засега не знаем колко струва Spacetop, но знаем, че първоначално ще бъдат пуснати само 1000 бройки, които ще бъдат раздадени на специално селектирана аудитория.