Apple AirPods се превърнаха в един от най-популярните модели безжични слушалки на пазара, с който почти всяка технологична компания опитва да се конкурира.

Microsoft Surface Duo, Surface Neo, Windows 10 X, Google и какво знаем за новите сгъваеми джаджи на Microsoft

Какво знаем за сгъваемия таблет и сгъваемия смартфон на Microsoft

Microsoft с първи стъпки при сгъваемите джаджи

Amazon, Samsung, Huawei и показаха своите модели през последните месеци, а вчера в този списък влезе и Microsoft със своите Surface Earbuds, които компанията представи редом с новите си сгъваеми джаджи.

Surface Earbuds са с доста интересен дизайн, наподобяващ обеци, а отворите за звука и формата на частта, която влиза в ухото, откровено наподобяват тези на AirPods.

Снимка 445865

Източник: Microsoft

От Microsoft разкриха, че кръглата част на слушалките е сензитивна към докосване и позволява бързо и лесно сменяне на песни и регулиране на звука, без да се налага да вадим телефона си.

За собствениците на Android смартфон Surface Earbuds ще служат и като преводач в реално време с поддръжка на общи 60 езика.

Снимка 445863

Източник: Microsoft

По отношение на батерията, слушалките издържат на до осем часа музика, а кутийката им може да добави още 16 часа. 

Единствената по-неприятна новина за момента е цената им - цели 249 долара.

Снимка 445864

Източник: Microsoft

Това ги прави значително по-скъпи от така или иначе скъпите AirPods, с които Surface Earbuds се конкурират, и се надяваме, че качеството на звука им ще отговаря на високата им цена.

Очаква се слушалките да влязат в продажба към края на тази година, точно навреме за празниците.