По-рано този месец Apple отчете рекордни приходи от iPhone за второто тримесечие досега на годината, като голяма заслуга за това има серията iPhone 14.

Колко по-големи ще бъдат iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max

Колко по-големи ще бъдат iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max

Pro Max ще се доближи до iPad mini

Последните модели iPhone изглежда успяват да убедят рекорден за последните пет години брой потребители на Android да преминат към iOS, сочи проучване в САЩ, проведено от Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). 

Компанията анкетира собственици на iPhone и откри, че от миналия март до март тази година 15% от тях са имали телефон с Android непосредствено преди да купят своя iPhone. 

Снимка 617179

Източник: iStock

Това е най-големият брой хора, преминали към Android от 2018 г. насам, като проучването, проведено преди това, приключило през март 2017 г., разкри, че 16% от собствениците на iPhone по това време са имали телефон с Android.

Запитването, проведено до март 2016 г., показа, че 21% от собствениците на iPhone по това време са имали телефон с Android непосредствено преди да преминат към iPhone. 

Последното изследване, обхващащо годината до март 2023 г., показва, че за 2% от анкетираните iPhone e бил първият им телефон.

Снимка 614446

Източник: Apple

Именно това число изглежда е единственото по-разочароващо за Apple.

SellCell, Samsung Galaxy S23, iPhone 14, Pixel 7 и кой смартфон се обезценява най-бързо

Galaxy S23, iPhone 14 или Pixel 7 - кой се обезценява най-бързо

Кой да изберем

Това може би е свързано с по-високата цена на iPhone или опасенията, че закупуването на iPhone ще ги ограничи по отношение на съвместимостта с други устройства, външни за екосистемата на Apple.