Дългоочакваният трети iPhone SE е вече факт, след като бе представен на първото за годината виртуално събитие на Apple тази седмица. 

Volvo, Apple Watch, iPhone и как компанията загърбва компютрите за по-добри технологии

Защо Volvo дава Apple Watch и iPhone на 1500 служители

Резултатите са налице

Най-евтиният iPhone в портфолиото на компанията запазва визията на предишния SE и известна част от спецификациите му, но вече идва с 5G поддръжка и A15 Bionic процесор, какъвто има в моделите от серията iPhone 13. 

Новият iPhone SE е със същия корпус, който помним още от iPhone 8, и отново е с 4.7-инчов LCD екран с резолюция от 1334 х 720 пиксела. 

Снимка 566168

Източник: Apple

Селфи камерата остава със седем мегапиксела, а в емблематичния физически хоум бутон в долната част е поместен сензорът за пръстов отпечатък. 

Също като модела от 2020 г., тазгодишният SE запазва 12-мегапикселовата камера на гърба си и предлага видео запис с до 4К при 60FPS, като печели и оптична стабилизация. 

Снимка 566170

Източник: Apple

Благодарение на по-новия и мощен чип обаче, можем да очакваме по-детайлни и дълбоки кадри отпреди. 

Въпросният чип A15 Bionic е разделен между шест-ядрен процесор, четири-ядрен графичен чип и 16-ядрен невронен процесор. 

Снимка 566169

Източник: Apple

Apple не сподели за точния капацитет на батерията в новия iPhone SE, но обещава, че ще е по-издръжлива от преди, най-вече заради енергоефективността на чипсета в телефона. 

Поддържа зареждане с до 20 вата, при което можем да очакваме заряд от нула до 50% само за 30 минути. 

Apple, Русия и решението на компанията да спре продажбите на продуктите си

Apple спря продажбите си в Русия

Западът отговаря

Телефонът отново ще е наличен в три цвята - черен, бял и червен, а цената му ще започва от 519 евро в Европа за модел с 64GB памет, когато продажбите стартират на 18 март.