Huawei не спира да изненадва цялата индустрия и потребителите си със способността си да продължава да расте и да се развива, въпреки сериозния удар, който получи от САЩ.

Google, Huawei Mate 30, Mate 30 Pro и съдбата на телефоните при липсата на Google приложения

Huawei отвръща на удара

Каква ще е съдбата на Huawei Mate 30 серията без Google

Противно на всички очаквания, китайският производител продължава да бележи голям растеж и се радва на нелоши продажби, имайки предвид, че най-новите флагмани на компанията бяха лишени от екосистемата на Google.

Вчера Huawei съобщи, че приходите на компанията през третото тримесечие на годината са с цели 24.4% повече от тези за същия период през 2018 г.

От началото на годината компанията продала невероятните 185 милиона смартфони, което пък е с 26% повече от продажбите, осъществени през първите девет месеца на миналата година.

В голяма степен растежа в приходите се дължи и на това, че компанията вече има над 60 договора за имплементиране на 5G инфраструктура с други големи компании по целия свят.

Всичко това ни кара да се чудим дали Huawei вече нямаше да е задминал Samsung като водещ производител на смартфони, ако САЩ не бяха ограничили търговията на американски компании с китайския гигант.

Huawei, новият смартфон на марката и невижданият досега дисплей

Новият най-силен коз на Huawei

Телефон, като никой друг

Втората четвърт на 2019 г. бе особено тежка за Samsung, чийто приходи бяха с 56% по-ниски спрямо предходната година.

В същото време от Huawei продължават да твърдят, че рестрикциите на правителството на Доналд Тръмп ще афектират растежа на компанията само в краткосрочен план, но едва ли ще успеят да ограничат развитието й в по-далечното бъдеще.