Huawei P50 се очертава да бъде първият смартфон на марката, който ще се появи с инсталирана операционна система HarmonyOS, като очакванията са това да се случи към средата на април.

Huawei P50, P50 Pro и P50 Pro Plus, кога и какво да очакваме от новите смартфони

Кога и какво да очакваме от Huawei P50

Нов дизайн, по-добри екрани и по-мощни камери

Наскоро обаче в мрежата се появи изтекла информация за някои от спецификациите на флагмана, а колегите от Voice вече успяха да пуснат и изображения, базирани на слуховете.

Най-голямата промяна се очертава да засегне задната камера, която е с изцяло променен дизайн и е разделена в две доста обемисти лещи.

Снимка 522897

Източник: Voice / OnLeaks

Под горната от тях Huawei най-вероятно ще помести сензор с размер от един инч на Sony, който тепърва предстои да бъде официално обявен.

Втората леща се очаква да покрива два сензора - един за далечни снимки и един с ултраширок обхват.

Снимка 522896

Източник: Voice / OnLeaks

Телефонът може би ще е малко по-голям от предходните Р40 модели и ще е с размери от 156 х 74 х 8.4 милиметра, а екранът ще е с диагонал от 6.3 инча.

Очаква се Huawei да заложи на стъклен корпус с подсилени алуминиеви рамки за P50, но засега е твърде рано да знаем в какви цветови вариации ще е наличен телефонът.

Снимка 522895

Източник: Voice / OnLeaks

Чипът най-вероятно ще е Kirin 9000, сензорът за пръстов отпечатък ще е вграден в екрана, а зареждането ще се осъществява чрез USB-C кабел.