Февруари и март се очертават да бъдат важни месеци за Huawei, като още след няколко дни - на 22 февруари, очакваме да видим новия сгъваем телефон на компанията в лицето на Mate X2.

Huawei и преговорите за продажба на Mate и P сериите смартфони

Ще се раздели ли Huawei с Мate и P сериите си

Компанията отрича слуховете

По-достъпните и популярни Р50 модели, за които към момента разполагаме със сравнително малко информация, най-вероятно ще се появят около месец по-късно в края на март.

Това съобщи източник в Twitter, който разкрива, че работата по Р50 телефоните е завършена и моделите са готови за масово производство.

От обявената информация става ясно, че ще видим общо три модела - P50, P50 Pro и P50 Plus, като регулярният Р50 ще представлява своеобразна Lite версия, а Р50 Pro ще заеме ролята на стандартния модел.

Новата генерация Р ще предложи промени в дизайна и най-вероятно ще има разлики в изложението на екраните при всеки от тях.

Снимка 518982

Източник: Twitter / GuidingDroid

Възможно е само Pro вариантите да разполагат с огънати дисплеи и 120Hz честота на опресняване, докато Р50 ще е с по-скромен плосък панел и до 90Hz.

Последният също така ще разполага и с малко по-слаб чип, най-вероятно Kirin 9000E, докато, докато по-скъпите модели ще разчитат на Kirin 9000, който видяхме при Mate 40 Pro.

Силните черти на Р50 моделите на Huawei ще са качеството на екраните, нова и по-чувствителна камера, както и подобрени възможности за гейминг, става ясно от поста в Twitter.

Снимка 518981

Източник: YouTube / Concept Creator

Възможно е също така телефоните да са налични с Harmony OS, собствената операционна система на Huawei.

Huawei и какви са прогнозите за бизнеса със смартфони на компанията през 2021 г.

Ще се задържи ли Huawei в челната петица през 2021 г.

Какви са прогнозите за китайския гигант

Засега останалите спецификации на моделите остават в тайна, но със сигурност ще научим повече за тях в седмиците преди официалното им представяне през март.