Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които очакваме да се появят тази есен, действително ще са напълно различни от предходните смартфони на компанията и ще бъдат позиционирани в най-високия премиум сегмент на пазара. 

Вчера технологичният гигант показа официални изображения на предстоящите си телефони, с които потвърди дизайните, които изтекоха в мрежата преди седмици. 

Фокусът обаче е върху новия чипсет в телефоните, който носи името Tensor и замества чиповете на Qualcomm, на които разчиташе Google до момента. 

Снимка 541841

Източник: Google

Също като Apple, Google реши да превърне разработката на чипове в част от бизнеса си и по този начин да си спечели независимост и контрол над собствените си технологии. 

В случая компанията твърди, че изоставя Qualcomm, за да елиминира от моделите си някои ограничения, които имат чиповете, ползвани до момента. 

Тук най-вероятно става дума за технологии с изкуствен интелект, които ще бъдат неделима част от телефоните нa Google занапред. 

От изображенията също така виждаме, че компанията е избрала нестандартен и невиждан досега подход при позиционирането на задните камери, които при моделите от Pixel 6 серията ще бъдат събрани в черна лента на гърба на телефоните. 

Снимка 541842

Източник: Google

Pixel 6 и Pixel 6 Pro най-вероятно ще бъдат с различни спецификации, но ще се различават и по външен вид. 

По-малкият модел ще е с 6.4-инчов екран, а при по-големия диагоналът ще е 6.7 инча.

И двата модела ще са с алуминиева рамка, но Pixel 6 ще е с матово покритие, докато Pixel 6 Pro ще е полиран и лъскав. 

Снимка 541843

Източник: Google

Както можем да очакваме, телефоните ще пристигнат с новия Android 12, който също се очаква да излезе тази есен. 

Google, Android 12 и какви промени ще внесе новата операционна система

Какви промени ще донесе Android 12

Сериозни промени по дизайна и сигурността

Няма данни за цените на моделите, но не очакваме да са ниски.