Слуховете, че Apple се готви да пусне Pro версия на смарт часовника си, изглежда ще излязат верни. 

Apple Watch Pro и какво да очакваме от новия смарт часовник

Какво да очакваме от новия Apple Watch Pro

Още по-скъп

Преди няколко седмици из мрежите плъзна новина, че компанията ни подготвя по-скъп, по-голям и по-мощен Apple Watch, който ще се продава на цена, близка до тази на iPhone. 

В потвърждение на тези спекулации наскоро Марк Гърман от Bloomberg публикува по-детайлен обзор на предстоящата джаджа и разкри някои от подобренията, които ще ни предложи тя. 

Снимка 496311

Източник: Apple

Гърман говори за “свеж дизайн” на устройството, което означава, че може би визията му ще се различава от тази на останалите модели. 

Не бива обаче да очакваме да видим часовник с плоски страни, подобни на тези на iPhone, както се спекулира от миналата година насам, но все пак ще има “еволюция в сегашния правоъгълен дизайн”. 

Гърман потвърждава това, че Apple Watch Pro ще е със 7% по-голям екран от най-големия екран сред часовниците на компанията до момента. 

Снимка 531675

Източник: Jon Prosser, RendersbyIan

Корпусът му ще е подсилен с титан за допълнителна здравина. 

Може би най-важната за повечето потребители екстра ще е по-голямата батерия, която ще може да издържа до няколко дни с едно зареждане, благодарение на нов, по-щадящ за батерията енергоефективен режим. 

Гърман също така твърди, че моделът ще може да измерва температурата на тялото, въпреки че има доста спекулации, че компанията няма да успее да внедри тази екстра в часовника. 

Apple и провалът с тестовете на автономната й кола

Провалът на автономната кола на Apple

Не може да си добър във всичко

С всички тези разкрития Apple Watch Pro се очертава като доста атрактивна джаджа, а в седмиците преди представянето му през есента със сигурност ще продължим да научаваме все повече детайли за него.