Редица големи производители са в бясна надпревара да създадат работещ и безопасен автономен автомобил, и да грабнат първото голямо парче от едва прохождащата ниша при автомобилите. 

Apple Car, Project Titan, Vanarama и първи дигитални изображения на електромобила

Ето как може да изглежда колата на Apple

Представяхме си я по-секси

Първото име, за което се сещаме, разбира се, е Tesla, но успоредно с нея работят и хегемони като BMW, Volkswagen, Mercedes и най-богатата технологична компания в света - Apple. 

Компанията от Купертино развива технологиите си за автономно возило още от 2015 г. и по данни на Financial Times вече има договорки за партньорство с Volkswagen, Nissan, Hyundai-Kia и китайската компания BYD. 

Снимка 556911

Източник: Vanarama

Миналата година Apple проведе тестове със собствени автономни коли в щата Монтана, които бяха обявени за успешни, а на инвеститорите бяха показани видеа с дрон, в които не се забелязват никакви проблеми с колите. 

Видеата с дрон обаче не показват пълната картина, разкрива скорошен доклад на The Information. 

Според изданието тестът на автомобилите на Аpple е бил меко казано провал, а една от колите за малко не е бутнала велосипедист. 

Снимка 556914

Източник: Vanarama

Автономните коли често са се удряли в бордюри и трудно са оставали в лентата за движение, разказва The Information. Причината най-вероятно се крие в алгоритмите, които са засичали препятствията по-бавно, отколкото трябва. 

Apple, Samsung, Counterpoint Research и кои са най-продаваните премиум смартфони през 2022 г.

Кой е най-продаваният флагман с Android

Интересни разкрития за пазара

Планът на Apple e да пусне возилото си на пазара през 2025 г., но с настоящите разкрития изглежда, че срокът може да бъде удължен.