Смарт часовниците се превърнаха не само в доста мощни мини компютри, но и в способни инструменти за следене на редица параметри от здравословното ни състояние. 

Apple Watch Series 7 и какви са промените в новия смартчасовник на компанията

Apple Watch Series 7 идва с (леко) променен дизайн и огромен екран

Добър скок за екрана

Странно е обаче, че те вече разполагат с функции като ЕКГ и следене на сатурацията на кислород в кръвта, но още не могат да заместят един от най-популярните и базови инструменти в медицината - термометъра. 

Много възможно е това да се промени през настоящата година с излизането на следващите смарт часовници на Apple и Samsung, споделя анализаторът Минг-Чи Куо в Twitter. 

Снимка 504482

Източник: iStock

Тази екстра трябваше да се появи още в миналогодишния Apple Watch, но според Куо компанията не е успяла да усъвършенства алгоритмите за измерване на температурата, като подобен проблем е имало и при Samsung. 

Трудността произлиза от това, че температурата на повърхността на кожата може да варира доста в зависимост от външната среда и именно тези амплитуди се оказват трудни за разчитане от софтуера в часовника. 

Публикации на Bloomberg и WSJ също споделят мнението, че тези препятствия може би ще бъдат преодолени тази година и предстоящите Apple Watch Series 8 и Galaxy Watch 5 ще предложат поне някакъв вариант за измерване на телесната температура. 

Снимка 496314

Източник: Apple

Технологията едва ли ще е в състояние да диагностицира температура от настинка или треска, но ще може да се ползва за следене на температурата при жени, които се опитват да заченат например. 

Google Pixel Watch и как ще изглежда смартчасовникът

Ето как ще изглежда Google Pixel Watch

Очакваме го съвсем скоро

Според Куо обаче тази екстра едва ли ще присъства в смарт часовника на Samsung, тъй като корейският производител все още не може да създаде правилния алгоритъм.