Още преди година в мрежата се появиха неофициални изображения на т.нар. Pixel Watch - дългоочаквания и първи истински смартчасовник на Google. 

Google Pixel Watch и какво да очакваме от смартчасовника

Ето как ще изглежда Google Pixel Watch

Доста секси дизайн

Мнозина предполагат, че джаджата ще бъде официално представена на 11 май по време на конференцията Google IO, а през изминалите дни компанията даде реални индикации, че това е така. 

Колегите от 9To5Google първи забелязаха, че началната страница на Google Store е променена и категорията на часовниците е изтеглена на втора позиция, веднага след тази на телефоните. 

Снимка 571252

Източник: 91Mobiles

Малко след това пък Еван Блас, който често споделя достоверни данни и изображения на предстоящи джаджи, публикува снимка на Pixel Watch, за която твърди, че е напълно оригинална. 

Часовникът на нея отговаря на визията, която видяхме миналата година - кръгла форма, разливащ се безрамков екран и коронка. 

Разбира се, най-силно впечатление прави екранът и неговата форма, но е интересна и коронката за навигация, заради нетипично издължената й основа. 

Снимка 526615

Източник: Jon Prosser

Каква точно е идеята на Google за нея - засега не знаем. 

Слуховете към момента гласят, че Pixel Watch ще разполага с Exynos чип, разработен от Samsung, а сред останалите екстри фигурира и следващо поколение Google Assistant. 

Очакваме също смартчасовникът да разполага с голяма част от екстрите, които имат моделите на Fitbit, тъй като компанията за носими джаджи е собственост на Google. 

Swtich to Android и приложението на Google, което прави прехвърлянето от iOS към Android лесно и бързо

Как да прехвърлим данните си от iPhone на Android най-бързо и лесно

Без кабели

Въпреки всичко потвърдените данни около предстоящото устройство са твърде малко, но по всичко личи, че съвсем скоро ще знаем много повече за него.