Към края на тази година някои очакват, че чатботът ChatGPT ще разполага с “генеративен изкуствен интелект”, но още преди това изкуственият интелект като технология ще навлезе в редица нови сфери.

ChatGPT-5, Open AI, AGI и кога изкуственият интелект ще стане “изкуствен общ интелект”

ChatGPT-5 ще преобърне света още тази година

Ще прелее ли чашата

Според Марк Гърман от Bloomberg Apple работи върху нова услуга за тренировки, която използва AI, за да приспособи поведението си към всеки потребител.

Очевидно тази нова услуга е с кодово име Quartz и идеята зад нея е да поддържа потребителите мотивирани. 

Снимка 616026

Източник: iStock

Това очевидно включва повишаване на мотивацията за спорт, за по-добри хранителни навици и по-добър сън, като всяка програма е съобразена със специфичните показатели на всеки човек.

Всичко това ще се постига чрез силата на AI и Apple Watch.

Разбира се, както повечето други услуги на Apple, този нов AI coach няма да бъде безплатен. 

Снимка 616027

Източник: iStock

Вместо това според ще трябва да плащаме месечен абонамент за привилегията, като засега не е ясно дали това ще бъде чисто нов абонамент или ще бъде част от съществуващата услуга Apple Fitness Plus за 10 долара на месец.

Гърман твърди, че планът е новата услуга да бъде пусната през следващата година, като екипите за здраве, Siri, AI и услуги вече работят върху нея. 

Предполага се, че разработването на AI, способен да адаптира начина на живот и режима на упражнения за един потребител, е доста сложно и затова срокът остава неясен и може да бъде променян в движение.

Снимка 564896

Източник: iStock

Гърман също така казва, че Apple работи върху технология за проследяване на емоциите и управление на зрителни състояния като късогледство.

Apple Reality Pro и с какви приложения ще разполагат AR/VR очилата на компанията

Ето с какви приложения ще разполагат Apple Reality Pro

Следващо ниво в мобилните технологии

Според него първата версия на приложението за проследяване на емоции ще позволи на потребителите да записват общото си настроение и да отговарят на въпроси относно данните, събрани за тях.