Очаква се Apple да представи новите си очила със смесена реалност, наречени „Reality Pro“, по време на конференцията си WWDC на пети юни. 

Meta Quest Pro и всичко за новите VR очила

Всичко за новите VR очила на Meta

Срещу 1500 долара

Въпреки че не се очаква първите бройки да бъдат доставени поне до есента, Apple трябва да привлече потенциални купувачи и разработчици с вълнуващи преживявания.

Повечето от приложенията, описани подробно в доклада, все още не са действително потвърдени официално от Apple, но Гърман твърди, че някои инженери на компанията са работили 80 часа седмично, за да подготвят софтуера за WWDC.

Снимка 560368

Източник: RendersByIan

Изглежда, че като цяло всяко приложение, което е предварително инсталирано на iPhone или iPad, ще бъде пренесено в негов еквивалент, предназначен за Reality Pro. 

Приложенията, споменати в доклада на Gurman, включват Books, Calendar, Camera, Contacts, FaceTime, Files, Garage Band, Freeform, iMovie, Keynotes, Mail, Maps, Messages, Notes, Pages, Photos, Reminders, Apple Music, Numbers, Safari, Weather и Apple TV.

Според Гърман всички тези приложения ще имат сходна визия с това, с което вече сме свикнали при iPad и iPhone.

Снимка 560366

Източник: RendersByIan

Някои обаче ще ни изненадат с невиждани до момента функции и изгледи. 

По-рано беше съобщено, че ще можем да гледаме видео съдържание във „виртуален театър“ или да се потапяме в изцяло друга среда, като пустинята или луната повърхност например, които вероятно ще бъдат част от телевизионното приложение. 

Приложението FaceTime ще има за цел да създаде цифров аватар на потребители във виртуална зала, докато Fitness+ ще ни позволи да гледате фитнес инструктор във VR, докато тренираме.

Снимка 560367

Източник: RendersByIan

С камерата ще можем да правим снимки и видеоклипове с помощта на външните камери на устройството, а приложението Freeform ще ни позволи да работим заедно с други хора по проекти, използвайки виртуална бяла дъска.

Apple Reality Pro и как ще се управляват AR/VR очилата на компанията

Защо очилата на Apple са новият iPhone

И какво ще може да правим с тях

Твърди се, че последното е основен маркетингов акцент на продукта, след като други компании се опитаха да прокарат виртуалната колективна работа с доста малък успех.