Една от най-очакваните джаджи през 2022 г. са очилата за виртуална реалност, които Apple най-вероятно ще представи през идните месеци. 

Минг-Чи Куо и с какво Apple планира да замести iPhone след 10 години

Защо на iPhone му остават само 10 години

Смартфонът си отива, идва метавселената

За тях знаем, че ще предложат изключително качество на изображенията, ще са с олекотен дизайн и ще са доста по-скъпи от останалите модели на пазара, като се очаква цената им да е около 3000 долара. 

Мнозина биха предположили, че те ще са задължителен атрибут за всеки, който иска да прекарва времето си в т.нар. метавселена, която Facebook oбяви като следващата ера за компютърните технологии. 

Снимка 559594

Източник: iStock

Истината обаче е, че Apple изобщо не планира очилата й да се ползват в света на Meta и Марк Зукърбърг, става ясно от скорошен нюзлетър на Bloomberg. 

Според Марк Гърман, който твърди, че информацията му идва директно от компанията, очилата на Apple ще се ползват за кратки гейминг преживявания, визуално съдържание и комуникация. 

Във всеки случай в плановете на Apple метавселената изобщо не фигурира като цел или място, където да пребивават потребителите й. 

Снимка 559593

Източник: iStock

Постоянният престой във виртуалния свят изглежда не е по вкусовете на Apple, но ще е интересно да видим как компанията ще ограничи престоя на потребителите си в дигиталния свят с друго, освен с добрите си намерения. 

Илон Мъск, Meta, Neuralink и критиките на милиардера към метавселената на Зукърбърг

Мъск се подигра на Meta

Отново минутки за реклама

Към момента не знаем кога точно ще бъдат представени официално очилата Apple, но очакваме това да се случи по някое време през втората половина на годината.