Apple планира тотално да изостави iPhone в рамките на следващите 10 години, пише 9To5Mac, позовавайки се на информация, идваща от уважавания финансов и технологичен анализатор Мин-Чи Куо. 

Facebook, Meta и защо компанията сменя името си

Марк Зукърбърг сменя името Facebook на Meta

Добре дошли в бъдещето

Компанията, която стартира ерата на смартфоните, сега предстои да ни въведе в нова такава, обуславяна от AR/VR технологиите. 

Плановете на компанията са да продаде поне един милиард AR/VR устройства в следващите десет години - колкото е приблизителният брой на настоящите активни потребители на iPhone. 

Снимка 555211

Източник: iStock

За намеренията на Apple да предложи на феновете си AR/VR очила, също толкова уникални и атрактивни, колкото бе iPhone при появата си през 2007 г., чуваме от доста време. 

Според данни на Куо компанията ще покаже такъв продукт още догодина, но не е ясно какво точно ще представлява той и дали ще можем да си го купим в близко бъдеще. 

По всичко личи, че бъдещето на технологиите се измества от компютрите и смартфоните и преминава към виртуалната и смесената реалност, като наскоро Марк Зукърбърг разкри грандиозните си планове в тази сфера и преименува компанията си на Meta. 

Снимка 555210

Източник: iStock

Куо твърди, че очилата на Apple ще са оборудвани с процесор, подобен на тези, които виждаме в лаптопите и компютрите на компанията. 

Идеята е, че всичко, което към момента вършим през телефон или компютър, а и повече, ще може да се случва във VR/AR среда, която ще осигурява още по-богато и задълбочено преживяване. 

Nike, метавселената Meta и виртуалните стоки, които компанията ще предлага

Nike се готви да превземе Meta

Ето какви кецове ще носим във виртуалната реалност

Пред нас са интересни години, а някои вече си задават и въпроса дали нормалната физическа реалност няма да изгуби смисъла си и да се превърне в банален и скучен елемент от съществуването ни.