Когато дадена компания пусне три ъпдейта на току-що излязъл софтуер в рамките на само две седмици, значи определено има нещо гнило, за което потребителите трябва да знаят.

Компанията в случая е Apple, а софтуерът e iOS 13 - последната версия на мобилната оперативна система за iPhone.

На пръв поглед iOS 13 изглежда като приятна следваща стъпка след iOS 12, която носи немалко подобрения и новости за потребителите.

Apple, iOS 13 и подобренията в новата операционна система

Какво ще спечелим, ако свалим iOS 13

Тъмен режим, по-голяма производителност и още куп подобрения

Истината обаче е, че огромен брой собственици на iPhone съобщиха за най-различни бъгове след инсталацията й, които Apple правят всичко възможно да поправят, пускайки ъпдейти буквално през няколко дни.

Сред установените неизправности са проблеми с включването на камерата, разместени снимки, спонтанно затваряне на приложения (крашване), загубени бележки в Reminders и други. Някои потребители дори съобщиха, че не могат да играят Fortnite, след като са инсталирали iOS 13, което си е истинско бедствие.

Последният докладван бъг пък е промяната в скоростта на зареждане с безжични подложки. След инсталацията на iOS 13.1 безжичните зарядни не могат да доставят повече от 5 вата, въпреки че са с максимална мощност от 7.5 вата.

Всичко това не означава, че iOS 13 е тотален провал, но определено е знак, че е добре да изчакаме поне още няколко седмици, преди да заменим стария си iOS.