На пръв поглед твърдението, че Apple е най-големият производител на часовници в света, изглежда нелепо.

За мнозина е странно, че компания, която произвежда компютри, телефони и слушалки, може да задмине часовникарски марки с вековна история и огромен опит в собствената им индустрия.

Истината е, че Apple Watch е не просто часовник и компютър в едно, но и инструмент, който продължава да спасява десетки животи.

Apple Watch Series 5, представянето на новия smart часовник на Apple и какво трябва да знаем за него

Часовникът, който може да спаси живота ни

Вече нямаме нужда от смартфон

Само през последната седмица научихме за два случая, в които часовник на Apple спасил живота на хора, които са били много близо до това да се разделят с този свят.

През уикенда американските медии съобщиха за моторист, излетял от ръба на скала с мотора си в местност, където шансът някой да забележи инцидента е минимален.

При падането човекът моментално е загубил съзнание, като е претърпял и цял куп фрактури по тялото.

Снимка 445248

Източник: Apple

Сензорът за тежки падания в Apple Watch се активирал и изпратил точните координати на пострадалия към медицинските служби, благодарение на което те успели да спасят живота на мъжа.

Вчера пък британският The Sun разказа за 30-годишен баща, който избегнал животозастрашаващ инфаркт благодарение на нотификация от Apple Watch.

Снимка 442311

Източник: GettyImages

Мъжът е бил в страхотно здраве и се е чувствал отлично, когато получил съобщение, че има отклонение в ритъма на сърцето си.

При преглед от лекар не били установени каквито и да е проблеми, но при по-задълбочено изследване с ЕКГ станало ясно, че мъжът е на ръба на инфаркта и се нуждае от спешна операция.