Всяка година екипът на App Store селектира най-добрите приложения за изминалата година. Прави го в няколко различни категории, като популярността и броят на свалянията не са задължително сред водещите за избора фактори. 

Starlink, Илон Мъск и как интернет услугата на SpaceX стана най-сваляното приложение в Украйна

Най-сваляното приложение в Украйна

Когато има проблеми с интернета, Мъск е насреща

Обикновено селекцията се базира на това колко стимулиращи са били дадени приложения за потребителите, как са повлияли те на свързаността и въображението на хората. 

За приложение на годината за iPhone е обявена социалната мрежа BeReal, която кани потребителите си всеки ден да качват снимка, направена едновременно със задната и предната камера на телефона. 

Снимка 597313

Източник: BeReal

Игра на годината за iPhone пък е шуутърът Apex Legends Mobile, който през последните няколко години доминира и гейминг платформите на Sony и Microsoft. 

Приложение на годината за iPad е GoodNotes 5, което представлява доста богата откъм функции и услуги алтернатива на Notes, докато за игра на годината за таблета е обявена Moncage

Най-доброто приложение за Mac през 2022 г. е MacFamilyTree 10 - доста интересна и развита програма за съставяне на родословно дърво чрез най-различни диаграми и 3D модели. 

Снимка 597315

Източник: Syniumsoftware

Най-добрата игра за Маc е Inscryption, която представлява интересен микс от геймплей с карти, подобни на ескейп руум пъзели и хорър елементи. 

Тревожност, безпокойство и алтернативни начини като ароматерапия и мобилни приложения за справяне с тях

Алтернативни начини да се справим с тревожността

Освен физическата активност

В категорията за най-висока културна стойност и въздействие е отличено приложението How We Feel, което може да служи като своеобразен психологически консултант.