Съвсем изненадващо Google пусна тринадесетата версия на Android, която вече е достъпна за собствените Pixel телефони на компанията, а до няколко седмици и за повече модели. 

Apple, iPhone 14 и стратегията на компанията за привличане на потребители на Android

Apple се прицелва в потребителите на Android

Хората трябва да бъдат убедени

Основният фокус в Android 13 пада върху персонализирането на устройствата, системите за сигурност и възможностите за прехвърляне и копиране на файлове между устройства. 

Material You получава ъпгрейд, който ни позволява да украсим негугълски приложения с цветове и мотиви, съответстващи на стила на основната тема на телефона. 

Снимка 584271

Източник: Google

Новата версия също така внася опция за задаване на различни езици за различните приложения в телефона ни. 

Android 13 е и с по-усъвършенствани опции за настройки преди сън с тъмна тема и затъмняване на целия екран. 

При копиране на линк или текст системата автоматично ще “забравя” копираната информация, за да подсигури, че тя няма да бъде открадната или копирана където не трябва. 

Снимка 584273

Източник: Google

При споделяне на медийни библиотеки с определени приложения ще можем да селектираме точно кои файлове да се споделят и кои не. 

Новата операционна система печели и от по-богата интеграция с РС и Chromebook, както и от повече възможности за мултитаскинг. 

Съобщенията от телефона вече ще излизат директно на екрана на компютъра и ще можем да им отговаряме. 

Снимка 584272

Източник: Google

От Google казват също, че скоро ще можем да използваме на компютъра си копирани от телефона файлове или линкове, като тази услуга ще е налична и в обратната посока - компютър-телефон. 

За детайлен прочит на всички новости можем да посетим официалната страница на Google.    

Samsung Galaxy Z Flip4 и Samsung Galaxy Z Fold4  - всичко за най-новите сгъваеми смартфони и на каква цена ще бъдат в България

Galaxy Z Flip4 и Z Fold4 - най-мощните и красиви смартфони на Samsung до момента

По-здрави и още по-функционални

Засега Android 13 може да се свали само на Google Pixel, но скоро ще бъде налична и за Samsung Galaxy, Asus, Nokia, iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo, Xiaomi и други.