Samsung продължава да обогатява и развива нишата на сгъваемите устройства и днес, 10 август, представи четвъртото поколение Galaxy Z Fold и Z Flip смартфони, които успешно надграждат идеята за мощни, удобни и мултифункционални телефони. 

Samsung и настъпи ли моментът сгъваемите смартфони да се превърнат в масов избор

Ще станат ли сгъваемите смартфони масов избор

Отвъд революцията

Samsung oпределя Galaxy Z Flip4 като най-добрият начин да изразиш себе си, а Z Fold4 - като най-мощния си смартфон до момента. Ние пък сме склонни да се съгласим и с двете твърдения. 

Телефоните идват с редица подобрения, най-нови процесори и всевъзможни екстри, които предлагат огромен набор от опции, подходящи както за забавление, така и за работа. 

Samsung Galaxy Z Flip4

Снимка 583670

Източник: Samsung

По-компактният Z Flip4 идва с обновена и по-тънка панта с Armor Aluminium покритие срещу удари и изпускания и матов стъклен гръб с покритие Corning Gorilla Glass Victus, което обхваща и външния 1.9-инчов Super AMOLED екран.

Вътрешният дисплей е с Dynamic AMOLED 2X технология, с диагонал от 6.7 инча и резолюция от 2640 х 1080 пиксела, както и с адаптивна честота на опресняване между един и 120Hz. 

Снимка 583676

Източник: Samsung

Селфи камерата е с 10 мегапиксела, а на гърба на горния панел има два сензора с по 12 мегапиксела и обективи с широк обхват, които още по-ефективно отпреди могат да се ползват като селфи камера, благодарение на външния екран. 

И за двата си нови сгъваеми модела Samsung залага на възможно най-добрия чипсет в момента - Snapdragon 8+ Gen 1, който спомага за още по-бърза работа на телефона и обработка на снимките. 

Снимка 583672

Източник: Samsung

Камерата и възможностите за снимане в различни режими е сред основните акценти на модела. 

На преден план са екстрите FlexCam и Quick Shot, които ни позволяват да снимаме без ръце и в различни позиции, както и бързо и лесно да правим кадри, без да се налага да отваряме телефона. 

Снимка 583673

Източник: Samsung

При затворен телефон можем да приемаме и обаждания, да отговаряме на съобщения и дори да управляваме SmartThings Scene изцяло през външния екран. 

Телефонът е и с по-мощна батерия с капацитет от 3700mAh и поддържа зареждане с до 25 вата, при което са нужни 30 минути, за да постигнем заряд от 50%. 

Снимка 583675

Източник: Samsung

Цената на Z Flip4 започва от 2149 лв. за конфигурация с 8GB RAM/128GB и стига до 2499 лв. за варианта с най-високата конфигурация - 8GB RAM/512 GB. 

Samsung Galaxy Z Fold4

Снимка 583664

Източник: Samsung

Galaxy Z Fold4 е резултат от дългогодишната експертиза на Samsung при мобилните технологии и притежава всичко, което бихме искали от един съвременен смартфон или таблет. 

Моделът е с подобрени екрани, по-мощна камера и предлага голям набор от софтуерни екстри, които помагат да се възползваме максимално от формата и двата му екрана. 

Снимка 583669

Източник: Samsung

Външният и по-малък дисплей е с размер от 6.2 инча, резолюция от 2316 х 904 пиксела и опреснителна честота между 48Hz и 120Hz. 

Основният екран е с диагонал от 7.6 инча и висока резолюция от 2176 х 1812 пиксела, като при него честотата на опресняване варира между един и 120Hz. 

Снимка 583666

Източник: Samsung

В него е внедрена още по-невидима камера с четири мегапиксела, а самото стъкло е с подобрена структура срещу нараняване.          

Основната камера е съставена от три сензора и предлага до 30х Space Zoom. 

Най-големият сензор е с 50 мегапиксела, автоматичен фокус и оптична стабилизация, а към него има 12-мегапикселов сензор с широк обхват и 10-мегапикселов сензор с телеобектив.  

Снимка 583668

Източник: Samsung

Телефонът е съвместим със S Pen и начините, по които можем да го ползваме, са ограничени само от собственото ни въображение. 

Galaxy Z Fold4 също така е и първият телефон с Android 12L, специално оптимизиран за работа с голям екран. 

Въведен е и нов Taskbar с интерфейс, наподобяващ този на компютър, за още по-лесна и удобна работа. 

Снимка 583665

Източник: Samsung

Мултитаскингът е по-интуитивен отпреди, благодарение на новите Swipe жестове за управление, като има и drag-and-drop функция за някои приложения на Google.   

Flex режимът пък е обогатен с нов тъч пад, с който лесно можем да управляваме съдържанието пред нас. 

Снимка 583667

Източник: Samsung

Телефонът ще се предлага в две конфигурации с фиксирана оперативна памет от 12GB RAM и опции за 256GB и 512GB вградена памет, които струват респективно 3499 лв. и 3749 лв. 

Предварителните поръчки са отворени от днес, а официалните продажби стартират на 26 август. 

Samsung и ще пусне ли компанията сгъваем таблет

Samsung готви нов вид сгъваемо устройство

Още една категория става сгъваема

Всички, които заявят един от двата модела предварително, ще получат ваучери на стойност от 300 лв. и 400 лв. за покупки от магазина на Samsung oнлайн.