Милионерът Джанлука Вачи шокира отново. Този път не с пластичен танц, а с откровение за бъдещето на Европа. В интервю той сравни Европа с болен човек, когото не искат да лекуват. "Европа е като болен човек, който трябва непрекъснато да приема лекарства", заяви 49-годишният милионер от Италия Джанлука Вачи и обясни:

Снимка 246637

"Никой не мисли за нейното оздравяване - просто й дават някакви медикаменти от време на време, но този организъм няма да издържи дълго време с подобно лечение", убеден е бизнесменът. Интервюто е дадено за азербайджанско издание по време на служебно пътуване в столицата на страната Баку, пояснява Блиц.

Джанлука признава, че не вярва в бъдещето на една такава Европа. Според него успех би могъл да се постигне само с единна фискална политика. "Най-мощната държава в Европа е Германия и именно тя повече от всички влива в европейската икономика и контролира икономическите процеси в останалите страни, макар и мнозина да не харесват това. Докато Европейската банка печата парите, Германия ще ръководи европейската икономика.

В момента, в който този процес престане, ситуацията в ЕС ще се усложни и задълбочи", пояснява Вачи, уточнявайки, че не вярва в бъдещето на една такава Европа. Бизнесменът е начело на компанията SEA Societa Europea Autocaravan SpA, а също така е собственик на акции в големи компании като Eurotech и марката часовници марки Toy Watch. Джанлука обаче стана известен, след като в интернет бе разпространено видео, на което той танцува на яхтата си.