Робърт Патинсън заяви, че иска да бъде поп звезда, пише Contactmusic.

Звездата от хитовия филм "Здрач" сподели, че отдавна пишел песни, една от които дори намерила място в саундтрака на първия филм от вампирската поредица.

Младият актьор обаче се притеснявал, че хората го свързват единствено с образа на вампира Едуард и това може да се окаже "пагубно" за евентуалната му певческа кариера:

"Вярно е, че пиша песни. Това е любимото ми занимание през свободното време, но освен това много бих искал скоро да направя някои професионални записи, а защо не и да издам самостоятелен албум.

Всичко това обаче би могло да се случи след като завърша поредицата "Здрач". Най-големият ми страх е хората да не си кажат - "О, това е албумът на младото вампирче". Не искам името ми да се свързва единствено с поредицата, а албумът ми да се продава само, защото ще има моя снимка на обложката му", споделя Патинсън.

Актьорът разкрива още, че е много би искал да стартира музикалната си кариера с изпълнения в барове, защото там публиката била по-малко, а това правело контакта между него и феновете му много по-естествен и интимен.