Много хора се стремят към успеха, но не си дават сметка, че понякога малките неща, детайлите, са ключът към постигането на целите.

Защо да ставаме в пет сутринта

Защо да ставаме в пет сутринта

Има ли връзка между успеха и ранното ставане

От списание Inc. са се посъветвали с психотерапевт и извеждат седем неща, които да правим вечер, за да бъдем по-успешни. 

Работата

Снимка 342393

Източник: iStock

Трябва ясно да я разграничаваме от свободното си време. Най-добре е да си поставим час, в който да спрем да работим и да отговаряме на мейли или телефонни обаждания. Така се натоварваме излишно, а времето за почивка отново отива в работа, която е спорно дали е много пълноценна. 

План за деня

Хубаво е всяка вечер да отделяме 10-15 минути, за да планираме задачите за следващия ден. И да се убедим, че ще ги разположим във времето така, че да сме способни да се справим с тях. В днешно време е много лесно да го направим дори на смартфона си. 

Кошче за душевни отпадъци

След като приключим работа, е хубаво да забравим всички негативни и стресови ситуации през деня. Така ще си починем активно и ще имаме по-ясен поглед върху вече споменатите моменти. А нерешените проблеми и въпроси ще оставим за следващия ден, за да не се затормозяваме и лишаваме от почивка.

Мотивацията за успех на Дуейн Джонсън

Какви са двете страни на успеха

Какъв е ключът към големите постижения

Време за семейство и приятели

Работата заема голяма част от ежедневието ни, но трябва да оставаме и време за хората, на които държим и обичаме. Подходящ момент са вечерите след работа, когато срещата с приятели ще ни подейства релаксиращо. Същото важи и за семейството, защо не бива да го пренебрегваме заради работата си. 

Технологично затъмнение 

Снимка 359843

Източник: iStock

По цял ден сме пред компютъра или телефона, защото или работата го изисква, или следим какво правят приятелите в социалните мрежи. Най-добре е да спрем да използваме каквито и да било технологии поне час преди лягане. 

В какво се крие успехът и как да го постигнем

В какво се крие успехът и как да го постигнем

Защо няма невъзможни неща

Вместо да проверяваме Instagram през пет минути, може да си създадем уютна атмосфера и да се отдадем на релакс. 

Позитивно мислене

Присъщо за хората е да преосмислят всичко, случило им се през деня, преди да си легнат. Тогава оставаме сами и можем да прехвърлим всичко напрегнало ни, от което... няма никаква полза. Защото така отново се подлагаме на стрес. Трябва да гледаме напред и да мислим позитивно. 

Сънят е важен

Какво не трябва да правим преди лягане

Какво не трябва да правим преди лягане

За да имаме здрав и спокоен сън

Често ни се случва да спим по четири или пет часа, защото сме си легнали късно и станали рано. Ако искаме да измъкнем максимума от себе си, трябва да спрем този порочен кръг. Хубаво е да имаме ясен час, в който да си легнем, и той да не бъде прекалено късен.