Имайки предвид скоростта, с която се развиват технологиите, е доста странно, че маските и костюмите за Хелоуин са все още доста "аналогови".

Дигиталните маскировки обаче изобщо не са толкова далеч и със сигурност ще се превърнат в хит, когато му дойде времето. И ако се чудим как биха изглеждали те, творението на ютюбъра Шон Ходжинс ни дава интересна посока, в която да фантазираме.

Съвсем сам Шон е успял да създаде маска, която може да се променя по-най различни начини, без да разполага с екрани или пиксели.

Снимка 450320

Източник: Instagram / idlehandsdev

Самата маска е пластмасова и е сътворена чрез 3D принтер - нищо кой знае колко интересно. В долната й част обаче Шон е прикрепил специален модул, съдържащ батерия, вентилатор, мини компютър Raspberry Pi и миниатюрен прожектор.

Ролята на компютъра е да служи като четец за карта с памет, на която Шон предварително е качил цял куп картинки, дизайни и анимации.

Снимка 450318

Източник: Instagram / idlehandsdev

Прожекторът пък е сложен по такъв начин, че съдържанието от картата се прожектира директно върху маската и никъде другаде, превръщайки я в своеобразен миниатюрен кино екран.

Целият сетъп не е кой знае колко сложен, но изисква все пак някакво ниво на познания и креативност.

Снимка 450317

Източник: Instagram / idlehandsdev

Така върху маската могат да се прожектират потенциално безкраен набор от форми, които бихме могли да променяме за всеки следващ Хелоуин.