Светът вече разполага с компютърни ботове, които с лекота могат да победят дори най-добрите човеци в различни настолни и дигитални игри.

Тази седмица редица световни портали съобщиха, че покерът е поредната игра, в която човеците вече нямат шанс срещу машините, като заслугата за това е на Facebook и университет в Пенсилвания, САЩ, с който компанията е обединила усилията си.

Софтуерът се казва Pluribus и наскоро е победил 15 от най-добрите покер играчи на планетата, без никой от тях да може да разгадае поведението му.

Шахът, изкуственият интелект и една необичайна игра

Шахът, който от разстояние можем да играем с дядо си

Шах с изкуствен интелект и Bluetooth

Както повечето подобни системи, Pluribus се е обучавал самостоятелно в продължение на осем дни, в които е играл покер сам срещу няколко свои копия.

Това определено звучи като извадка от сюжета на фантастичен филм, но способностите на машината са факт.

Интересното е, че машината не адаптира стила си на игра спрямо поведението на останалите играчи, а поддържа определена стратегия през цялото време.

Тя е способна да блъфира и за момента никой не е установил как точно работи стратегията й.

Изкуственият интелект на Мъск победи професионалисти на Dota 2

Изкуственият интелект на Мъск победи професионалисти на Dota 2

Машината сама се е научила да играе

Като изключим, че Pluribus представлява изключително атрактивен продукт за онлайн казината, някои твърдят, че изкуственият интелект може да се превърне в мощен инструмент за предвиждането на изхода от търгове.