Едно от първите изобретения, които хвана окото ни още в първите часове на CES 2019, изненадващо не е грамаден телевизор, а тази на пръв поглед обикновена дъска за шах.

Square Off Chess комбинира класическия шах с нови технологии от XXI век, за да създаде незабравимо изживяване за нас и дядовците ни, с които вече ще можем да играем в партия, дори и когато сме далече от тях.

Дъската и фигурите са ръчно изработени и изглеждат съвсем обикновени. Целият комплект обаче е задвижван по роботизиран път и е снабден с изкуствен интелект, който става все по-добър и труден за преборване, колкото повече играем срещу него.

Square Off Chess се интегрира със смартфон приложение, което позволява да играем шах с друг човек, независимо къде се намира той. Докато единият играч мести физическите фигури, другият играе от телефона си, а дъската сама извършва ходовете, които се подават по дигитален път. 

По-евтиният вариант на ултра-технологичния шах се продава за 369 долара, но е с батерия, която може да издържи до 15 игри. По-големият и по-лъскав модел струва 445 долара, а батерията му издържа на до 30 партии.