За ползите от зехтина в кулинарията няма две мнения. Както и в козметиката, впрочем, но в компанията на още куп други съставки.

Днес вадим нашия кулинарен герой от оливерника и смело го прилагаме върху кожата, при това от главата до петите. Ето как и какво става според Tips and Tricks.

Ръце и крака

Снимка 509985

Източник: iStock

Зехтинът е богат на антиоксиданти и в същото време омекотява дразнещите кожички на ръцете ни. Нужни са ни само няколко капки от него и памучен тампон, за да останат в миналото. По същия начин действаме и с петите.

Защо да сушим краката си със сешоар

Защо да сушим краката си със сешоар

Неочаквано приложение на уреда

Коса

Няколко капки зехтин правят чудеса и с нейните изтощени краища. Все пак, държим ли да усетим отново аромата на любимия ни шампоан, спокойно можем да ги смесим.

Снимка 509970

Източник: iStock

Кожа

Зехтинът е добре дошъл и за кожата на лицето. Най-голямата заблуда е, че запушва порите. Напротив. Дори е доказан първенец по хидратация. А забъркаме ли го с малко захар, получаваме и чуден скраб, при това по естествен начин.

Сухият въздух, антиоксидантите, диетата и сухата кожа през зимата

Как да се справим със сухата кожа през зимата

Бързи трикове на помощ

Устни

Зимата е сезонът на балсамите за напуканите устни, но и без тях ще им върнем мекотата, ако ги покрием с тънък слой зехтин. Тънък обаче.

Снимка 509989

Източник: iStock

Още ползи от зехтина

Още ползи от зехтина

И защо да го включим в храненето си

Трябва само да внимаваме със слънцето, за да не се стига до изгаряне. Ще избегнем риска, ако го приложим вечерта преди лягане.