И ходенето пеша, и карането на колело до работа намаляват риска от сърдечни заболявания или инсулт. Това е заключението на ново изследване.

В опит да разберат въздействието на ежедневната дейност върху здравето, изследователи от университета в Кеймбридж, Училището по хигиена и тропическа медицина и колежа Imperial в Лондон, изследват навиците на близо 36 хиляди души във Великобритания.

Снимка 358059

Източник: iStock

Резултатите от тях, публикувани в списание Heart, установяват, че ходенето пеша или карането на колело до работа намаляват риска от развитие на сърдечносъдови заболявания или инсулт.

Анализът на данните показва, че при хората, които използват по-малко автомобилите си и имат по-активен начин на живот, рискът от развитие на сърдечни заболявания или инсулт е с 11% по-нисък. Ако ходенето пеша и карането на колело е с по-голям интензитет, шансовете смъртта да настъпи в резултат на горепосочените заболявания, намалява с цели 43%.

Снимка 279764

Източник: iStock

Ако искаме не само да спестим време (вместо да го прекарваме в задръстванията), но и да имаме по-продължителен живот, решението е да слезем от автомобила и да се раздвижим.

Как да избегнем задръстването

Как да избегнем задръстването

Въпрос, който мъчи шофьорите от десетилетия