Празните приказки по време на секс не са от най-възбуждащите неща. Когато обаче сме на път да си легнем с някого, с когото се познаваме отскоро, е добре да изясним някои неща предварително. 

Кога трябва да си вземем почивка от секса

Кога трябва да си вземем почивка от секса

И защо наистина е необходимо

На първо място е добре да изясним какъв тип връзка изграждаме. Дали тя ще бъде чисто физическа (нещо като съседка за секс), или сме отворени и за емоционално обвързване. Хубаво е и двете страни да са с една и съща нагласа, за да не остане някой прецакан. 

Снимка 343207

Източник: iStock

Въпросът за контрацептивите също трябва да бъде изяснен, защото не е шега работа. Ако държим на това да правим безопасен секс, хубаво е да го отстояваме.

На предварително изясняване е хубаво да подложим и личните си граници - какво е позволено и какво не и докъде бихме стигнали в експериментите. Ако се поинтересуваме какво харесва другият, би било само от полза - за да се представим по-добре и да му/ѝ донесем максимално удоволствие. 

Снимка 343215

Източник: iStock

3 неща, които свалят либидото

3 неща, които свалят либидото

На какво може да се дължи липсата на желание за секс

Да попитаме партньора за бройката мъже/жени, с които досега е имал отношения, би било повече заради това дали е "играл на сигурно", отколкото за да си ги "мерим". В крайна сметка това ни касае, особено ако имаме намерение авантюрата да бъде мимолетна.