Всички знаем за ползите от секса, както в чисто физически, така и в емоционален план. Но знаем също, че много хубаво не е на хубаво. Както във всички други аспекти на живота, така и в интимното общуване трябва да сме наясно кога е добре да натиснем спирачката.

Рутина

Сексът наистина е хубаво нещо, но само ако се прави с удоволствие, а не по задължение. Ако сме в дългогодишна връзка, нищо чудно просто да сме свикнали да правим секс във вторник и петък.

Снимка 339196

Източник: iStock

Липсата на разнообразие е ясен знак, че трябва да си дадем почивка, в която да премислим какво всъщност искаме от себе си и партньора си, и как да го постигнем.

Размисъл

В повечето случаи проблемите в секса са свързани с други, по-дълбоки. Ако половинката ни вече не ни влудява както преди, това може да не се дължи само на преминаването на първоначалния период на влюбване.

Снимка 339200

Източник: iStock

Когато страстта изчезне, трябва да се пуснем на пауза за известно време и да преценим дали просто сме под влияние на моменти състояния, или всичко е безвъзвратно загубено. Може просто да имаме проблеми на работното място и да оставим секса за по-добри времена, когато да му се насладим изцяло.

Внимание

Когато изпитваме физически дискомфорт по време или след секс, това може да е признак за различни заболявания. Особено при дамите. В подобен случай е добре да си дадем почивка и веднага да посетим лекар, за да разберем причините и да ги елиминираме.

Снимка 339201

Източник: iStock

Друга гледка точка

Ако с половинката си целенасочено решим да се подложим на "сух режим", това ни дава възможност да преоткрием общуването помежду си. Да, страхотно е вечер да нямаме търпение да се отдадем един на друг. Но кога за последно сме говорили за приятни и за двамата неща до поред нощ?

А и интимността не винаги е свързана с полов акт. Може да вдигнем градуса на напрежение и с романтичен масаж. Така ще открием нови начини за доставяне на удоволствие. Ако след това не издържим на напрежението, ветото се отлага.

Снимка 339199

Източник: iStock

Бонус

След известно време на въздържание, сексът гарантирано ще е по-добър от преди. Ще успеем да оценим по-добре какво страхотно преживяване е, а страстта ще се завърне и ще разбие рутината.