Сексът важен, желанието за него - още повече.

Понякога обаче то липсва, и дори не си даваме сметка защо е така. Много вероятно е в повечето случаи да се дължи на умора, но има и други фактори, на които трябва да обърнем внимание.

Когато той иска по-малко секс от нея

Когато той иска по-малко секс от нея

Стереотипите в леглото все повече се размиват

Витамин D

Снимка 333070

Източник: iStock

Недостигът на витамин D може да стои в основата на пониженото либидо и при мъжете, и при жените. При мъжете високите нива на витамин D гарантират и повече тестостерон. Ниските нива на витамина пък могат да доведат и до депресия, което си е доста сериозен проблем. Добър източник на Витамин D са рибните продукти, говеждото месо, гъби, жълтъци, млечни продукти и други. 

Тегло

Снимка 333069

Източник: iStock

Доста изследвания сочат, че наднорменото тегло е причина за понижено желание за секс. То може да понижи нивата на тестостерон, което обяснява и ниското либидо при мъжете. Ако свалим 5% от теглото си, може да очакваме сериозна промяна в желанието за секс.

Тренировка

Снимка 333068

Източник: iStock

Физическата активност е много важна, за да бъдем във форма, но трябва да се съобразяваме и какво и как правим. Според специалистите и добре да избягваме тренировки късно вечер, защото те най-често водят до по-малко сън. А липсата на сън отново е враг на желанието за секс.