С излизането на iOS 12 и услугата Screen Time наскоро, решихме да пробваме нов вид предизвикателство - състезание за най-малко дневна употреба на социалните мрежи.

Услугата, която ни позволява да следим времето, прекарано с различните приложения, е налична и за Android, и е отличен начин да минимизираме времето си във Facebook и Instagram.

Колко е здравословният максимум на ден ли?

До 30 минути на 24 часа, казват от университета в Пенсилвания, САЩ.

Учени от университетската клиника подчертават, че още от 2014 г. е добре известен факт, че социалните мрежи имат директна връзка с развитието на депресия, тревожност и други психологически неразположения.

Хората, ползващи социални мрежи редовно и набогато, са в много по-голям риск от това да се чувстват малоценни, с ниско самочувствие и да изпадат в нездравословно социално сравняване с другите около тях.

Колкото и странно да звучи, данните сочат, че хората, които спазват препоръчителния максимум, се чувстват по-малко самотни и по-доволни от социалните си интеракции. Това е така, защото социалната мрежа често създава лъжлива представа за комуналност и общност, създадена от дигитални лайкове и приятелства, казват от ScienceDaily.

Ако самодисциплината ни не е достатъчна, за да ни откачи от крастата, можем да използваме функциите на приложенията за следене на времето в социалните мрежи и да си сложим автоматични лимити, които да блокират приложенията, ако надвишим лимита си. 

Какво ще се случи, ако напуснем социалните мрежи

Какво ще се случи, ако напуснем социалните мрежи

Плюсове, плюсове