Пътуването, независимо дали е свързано с бизнес, или за удоволствие, не е причина да оставим спортуването на заден план. Да видим няколко съвета за това как да направим добра тренировка в движение.

Изследваме и се движим

Трябва да помислим как да включим някаква дейност всеки ден от почивката. Ако сме в градска среда, може да наемем за час или два велосипед и да се разходим по брега или друга живописна част на града.

Снимка 339364

Източник: iStock

Когато посещаваме забележителности, които са разположени нависоко, като покрив на катедрала например, изкачваме пеша стълбите до върха, ако това е възможно. Дори и няколко минути  катерене на стълбите ще увеличи сърдечната честота и ще бъдем възнаградени с великолепни гледки в края на нашето пътуване.

Ако разглеждаме местен парк, винаги може да си измислим няколко бързи упражнения в движение, като скачане, клекове и т.н., а ако дестинацията е по-екзотична, се възползваме от сърф, каяк, катерене и още много.

Създаваме своя пешеходна обиколка

Винаги е полезно да си отделим време и да проектираме собствени пешеходни обиколки, когато сме на почивка. Разглеждането на дадена дестинация пеша е идеалният начин да получим автентично усещане за мястото и да бъдем активни едновременно.

Започваме деня с мини тренировка

Отделяме си пет минути сутрин всеки ден, за да направим тренировка с висока интензивност. Не само ще изгорим калориите, а и ще се чувстваме енергични през останалата част от деня.

Снимка 339365

Източник: iStock

Много от тренировките с голямо въздействие, които не изискват оборудване, са на разположение онлайн. Едно бързо търсене в мрежата или в YouTube за идеи, и готово.

Друга възможност е да изпробваме тренировка с 20 лицеви опори и 20 клек-скока - последните се изразяват в дълбоко клякане, последвано от подскок възможно най-високо. Повтаряме ги три или четири пъти в серии, или ги правим в рамките на поне пет минути.

Оползотворяваме чакането

Снимка 339367

Източник: iStock

Независимо дали става дума за купуване на билети за популярна атракция, или за нещо друго, чакането на опашка е почти неизбежно по време на пътуване. Вместо пасивно да стоим обаче, може да използваме времето, за да направи няколко упражнения.

Вариантите са от повдигания на пръсти, което подсилва прасеца, през клакания, до подскоци, както и още много други опции. Може би отстрани ще изглеждаме леко странно, но резултатът си струва малкото неудобство.