Чаша мляко преди лягане ни помага да спим. В това древно клише всъщност има доза истина. Оказва се, че наистина има храни, които ни помагат да спим по-добре. Също както и да се събудим отпочинали, без да се налага да пием хапчета за сън. Ето някои от тях.

Ядки

Те съдържат магнезий, който регулира производството на мелатонин, както и калий, който пък помага на мускулите да се отпуснат. Ядките са богати и на витамин В6, който ни помага да се чувстваме добре.

Снимка 380515

Източник: iStock

Череши

Чудесните плодове от началото на лятото се оказват естествен източник на мелатонин - хормонът, който ни помага да спим. Ако ги комбинираме с обикновено кисело мляко, помагаме на работата на стомаха си за през нощта.

Натурален шоколад

Снимка 418722

Източник: iStock

Добра новина за любителите на сладкото - освен че е богат на антиоксиданти, черният шоколад повишава нивото на серотонин в организма. А хормонът на щастието ни прави спокойни и готови за сън.

Авокадо

Снимка 396295

Източник: iStock

Листните и зелените зеленчуци съдържат калий, който е чудесен за мускулите ни. 10% повече калий от всички тях обаче съдържа авокадото, което го прави и подходящ плод за вечеря.

Топло мляко

Снимка 372325

Източник: iStock

Чашата мляко съвсем не е мит - калцият в него способства производството на мелатонин.