Ако има някой, който знае как точно се прави перфектния бургер, то това със сигурност е Гордън Рамзи. Сега, за да помогне на хората да създават класическото ястие, майстор-готвачът споделя петте тайни за "най-удивителния бургер".

Всичко, разбира се, започва с месото. Тайната тук е в неговото съчетаване, затова и за своите бургери Рамзи използва телешка кайма и малко гърди от говеждо месо.

След като обърка каймата с яйце, я оставя да престои цял ден. Чак тогава месото е готово за огъня.

Гордън Рамзи за грешките при приготвяне на бъркани яйца

Как се правят бъркани яйца според Гордън Рамзи

Нещо толкова просто, което правим толкова грешно

Веднъж поставени на скарата, месото се обръща възможно най-малко, защото според Рамзи перфектният бургер е този, който е сложен на огъня и не е бил обръщан. Колкото повече го въртим от едната на другата страна, толкова по-голям шанс има да го развалим.

Третият съвет на Рамзи е свързан с една от добавките - лука.

Според 51-годишният майстор-готвач пресният лук на скара е важен компонент за създаването на перфектен бургер, тъй като е лесен за приготвяне, а ефектът е феноменален. Суровият лук е прекалено твърд, кисел и с много остра миризма.

Можем да овкусим лука с малко сол, черен пипер и олио, след което да го оставим върху грила, отново без да го обръщаме много - за да не се разпадне.

За да подобри вкуса на месото, Гордън Рамзи добавя и малко масло отгоре, докато се пече -  техника, използвана в ресторантите му в Лас Вегас.

Главният готвач препоръчва да оставим и свой собствен отпечатък, като сложим малко червено вино с маслото, за да стане още по-вкусно.

Гордън Рамзи за отслабването, храненето и триатлона "Железен човек"

Как и защо отслабна толкова драстично Гордън Рамзи

Има ли връзка със състезанието "Железен човек"

Последната тайна на Рамзи е в сглобяването на бургера, което се прави веднага, след като месото е готово.

За да го направим правилно, той съветва първо да подготвим останалите съставки и тогава да слагаме месото на огъня. Така всичко ще се сглоби максимално бързо, когато то е вече изпечено.