Ако има някой, който знае как точно се прави перфектния бургер, то това със сигурност е Гордън Рамзи. Сега, за да помогне на хората да създават класическото ястие, майстор-готвачът споделя петте тайни за "най-удивителния бургер".
Всичко, разбира се, започва с месото. Тайната тук е в неговото съчетаване, затова и за своите бургери Рамзи използва телешка кайма и малко гърди от говеждо месо.
След като обърка каймата с яйце, я оставя да престои цял ден. Чак тогава месото е готово за огъня.
Веднъж поставени на скарата, месото се обръща възможно най-малко, защото според Рамзи перфектният бургер е този, който е сложен на огъня и не е бил обръщан. Колкото повече го въртим от едната на другата страна, толкова по-голям шанс има да го развалим.
Третият съвет на Рамзи е свързан с една от добавките - лука.
Според 51-годишният майстор-готвач пресният лук на скара е важен компонент за създаването на перфектен бургер, тъй като е лесен за приготвяне, а ефектът е феноменален. Суровият лук е прекалено твърд, кисел и с много остра миризма.
Можем да овкусим лука с малко сол, черен пипер и олио, след което да го оставим върху грила, отново без да го обръщаме много - за да не се разпадне.
За да подобри вкуса на месото, Гордън Рамзи добавя и малко масло отгоре, докато се пече - техника, използвана в ресторантите му в Лас Вегас.
Главният готвач препоръчва да оставим и свой собствен отпечатък, като сложим малко червено вино с маслото, за да стане още по-вкусно.
Последната тайна на Рамзи е в сглобяването на бургера, което се прави веднага, след като месото е готово.
За да го направим правилно, той съветва първо да подготвим останалите съставки и тогава да слагаме месото на огъня. Така всичко ще се сглоби максимално бързо, когато то е вече изпечено.