Във всяка връзка се появяват пукнатини, които може да загладим с махване на ръка. Има обаче и такива, които (ако неглижираме) се превръщат в дупки, в които рано или късно пропадаме.

В никакъв случай не бива да сме мнителни или ревниви, но има червени лампички, които ако светят, би трябвало да ги приемаме като предупреждение, че нещо не е наред и е твърде възможно да се отрази лошо (ако не и фатално) на взаимоотношенията ни с любимия човек.

Много често неразбирането на проблемите води до тяхното мултиплициране, което в крайна сметка може да причини раздялата ни. От друга страна, тези своеобразни малки аларми може да са знак, че възлагаме твърде много очаквания във връзка, която няма бъдеще. По-добре не се залъгваме излишно, защото разбитото сърце истински боли.  

Ето и 10-те сигнала, които казват, че нещо във връзката ни не е наред:

Снимка 332214

Източник: iStock

Манипулация

Ако нашият партньор често прибягва до манипулативни техники, за да постигне желанията си, това рано или късно ще се превърне в сериозен проблем във връзката ни. Защото, докато сме влюбени, хората сме склонни на много компромиси, но това няма да продължи вечно. 

Снимка 333604

Източник: iStock

Не приема чуждото мнение

Тя/той не чува нашите аргументи и винаги, на всяка цена, иска да бъде прав/а. С толкова недиалогичен човек със сигурност ще бъде трудно да се върви напред.  

Снимка 329750

Източник: iStock

Липса на комуникация

Често дори в най-любовното гнездо настъпва студенина и отчуждение. Това може да се случи по най-различни причини, но ако имаме трудности в комуникацията с партньора, това със сигурност е сериозна аларма, че връзката ни е застрашена. 

Снимка 331298

Източник: iStock

Навлизане в личното пространство 

По-характерно е за жените да се опитват да разберат повече неща за човека до себе си, като му преглеждат телефона, например. Има и такива мъже, разбира се. Подобно нахлуване в личното пространство е сериозен сигнал, че човекът до нас е прекалено ревнив, за да имаме спокойни взаимоотношения. Ако не търпите истерични пристъпи и въпроси от типа "Къде/с кого беше" или "Защо не си вдигна телефона, когато ти звънях (за десети път днес)", по-добре прекратете докато е време. 

Снимка 312474

Източник: iStock

Той не ви запознава с приятелите си 

Уж сме човекът на мечтите му/й, но петъчната вечер е запазена територия за мистериозни хора. Всичко е перфектно, но нашият партньор по някаква причина ни изолира от приятелите си. Колкото и да сме толерантни, това със сигурност все някога ще се превърне в непреодолим проблем за връзката ни. 

Снимка 330588

Източник: iStock

Не уважава вашите разбирания/граници

Ако партньорът ни кара да правим неща, които не са ни по вкуса, включително в секса, това е знак, че той не уважава нашите чувства достатъчно. Ако не сте човек, който ще търпи да бъде "мачкан", по-добре прекратете навреме тази връзка. 

Снимка 333613

Източник: iStock

 Прилага двойни стандарти 

Той не пропуска интересен футболен мач с приятелите си, но се сърди, ако отиваме на клуб по женски. За щастие живеем във времена, в които мъжете и жените са равнопоставени, и ако партньорът ви не разбира това, по-добре си плюйте на петите. 

Снимка 333612

Източник: iStock

Не може да каже "извинявай"

На всеки се случва да допусне грешка. Тогава е редно да може да се извини. Ако човекът не го прави, вероятно до себе си имате студен и безчувствен човек, който е твърде вероятно изобщо да не е влюбен.

Снимка 312473

Източник: iStock

Не афишира, дори крие връзката ви

Заедно сме от месеци, но той все още не ни прегръща и целува на публично място, и не е разказал на приятелите си за новата си връзка. Едва ли има нужда от обяснения защо вероятността това да е истинска любов е нищожна. 

Снимка 311941

Източник: iStock

 Не го интересува мнението на близките ви за него/нея

Ние сме това, което сме благодарение на нашите родители. Не е необходимо между нашия партньор и близките ни да цъфти любов, но е необходимо да има уважение. Ако на нашия партньор не му пука за мнението на родителите ни за него, е твърде вероятно на него самия да не му пука за нас.