Към първа част

6. Главен плаж, Източен Хемптън, Ню Йорк

Плажът е апетитен за много туристи и строителни предприемачи, но договор от преди 300 години предпазва мястото от посегателства. Този факт заедно с околната природа нареждат плажната ивица на шесто място в класацията на Лийтърман.


7. Кейп Хатерас, Банкс, Северна Калифорния

Това е първият плаж, обявен за защитена територия в САЩ. В момента се разбработва специална програма, с която се цели опазването на плажните ивици. Уникалните рибарски селища и вълните, които привличат сърфисти го нареждат на седмо място в класацията.


8. Кейп Флорида Парк, кей Бискейн, Флорида

Тук пясъкът и първите метри на океана се сливат в едно и представляват невероятна гледка. Фарът разкрива уникален пайзаж, което му отрежда 8 място.

 

9. Плажът на Бреговата охрана, Кейп Код, Масачузетс

Бреговата ивица е достъпна само чрез колело или пеш. Във водата може да се плува само през лятото, когато температурите са между 16 и 22 градуса. През останалото време на годината могат да се наблюдават плитчините във водата от дюните, разположени по плажа.

 

10. Плажът Бийчуолкър, Остров Кива, Южна Каролина

Плажът е обществен и предлага разнообразни начини за почивка. Някои от по-известните са карането на кану или каяк в притоците между островите. Мястото е известно и с богатството си на птици.