Студенти от Американския университет в Благоевград спечелиха първо място на най-голямото технологично състезание в света. Студентите Самер Ал-Бахлул, Агим Копали и Николай Георгиев са първенците в конкурса Imagine Cup България 2012, съобщават от e-79.

Отборът заминава за Сидни, където ще участва в най-голямото технологично състезание в света, организирано от Microsoft. Самер, Агим и Николай са под ръководството на преподавателя по компютърни науки в АУБ Стоян Бонев. Победителите ще заминат за Австралия през юли, за да представят България на световните финали.

В състезанието Imagine Cup на Microsoft вземат участие над 300 000 младежи от цял свят, пише news.bg Imagine Cup цели да стимулира иновативността у студентите и учениците, като им поставя задача да създадат софтуерни проекти, които да намерят решение на някои от най-сложните проблеми в света и да допринесат за глобалното подобряване на благосъстоянието на хората.

Отборът на АУБ К-Vision грабна първото място с проекта C-Path в категорията „Софтуерен дизайн". C-Path помага на хората с увредено зрение да се ориентират лесно в заобикалящата ги среда и да избягват препятствия, докато се придвижват. България се регистрираха над 100 ученици и студенти, а до финала бяха допуснати 6 отбора.