Талантът очевидно е семейна черта в семейството на Даниел Крейг, защото и дъщеря му Ела Лоудън върви по актьорските му стъпки. Крейг се жени за първата си съпруга Фиона "Харли" Лоудън през 1992 г., като през ноември същата година се ражда и единственото им дете - Ела Лоудън. Две години след нейното раждане Крейг и Фиона се развеждат, но продължават да гледат заедно дъщеря си.

Даниел Крейг на 56

Даниел Крейг в 26 факта

Защото някой днес има рожден ден

Въпреки че Крейг и Фиона държат семейния си живот далеч от светлината на прожекторите, Ела често хвали родителите си и техните кариери и дори често придружава баща си за премиери на червения килим.

За рождения ден на Фиона през 2022 г. Ела публикува снимки с майка си в Instagram и насърчи последователите си да слушат нейната музика. Ела има опит както на театралната сцена, така и на екрана. "Наистина просто искам да бъда уважавана като качествена актриса и да върша наистина качествена работа", казва тя пред Berkshire Eagle през 2018 г. А ето и всичко, което трябва да знаем за дъщерята на Даниел Крейг - Ела Лоудън.

Тя е актриса 

Още на 11-годишна възраст Лоудън се появява в училищна продукция на мюзикъла "Бъгси Малоун". Започва да учи в Атлантическото училище по актьорско майсторство на Нюйоркския университет, но напуска по време на първата си година.

Според Berkshire Eagle, режисьорът Тина Пакър от Shakespeare & Company в Ленокс, Масачузетс, вижда Лоудън да изпълнява в близкия Стокбридж и по-късно я кани да присъства на курс по интензивно актьорско майсторство на компанията. Лоудън в крайна сметка участва в няколко театрални продукции на компанията, като Twelfth Night, As You Like It и други, според нейната агенция Independent Talent Group.

Лоудън също се появява във филмите Maneater и Trauma Is a Time Machine.

Гордее се с баща си

Лоудън публично хвали работата на баща си, включително представянето му като легендарния екшън герой Джеймс Бонд.

"Седнах в кралската ложа и трябваше да гледам как моя татко рита задника като Бонд за последен път", пише тя до снимка на двамата на премиерата на "Смъртта може да почака". "Много съм горда. 17 години. Господи. Невероятно благодарна Толкова много любов към семейството на Бонд и огромни поздравления."

Ученичка в САЩ и Велибритания

Лоудън е отгледана в Лондон, преди да се премести в Масачузетс на 17-годишна възраст, за да посещава интернат, според The Daily Mail. След като завършва гимназия, тя се записва в Нюйоркския университет, за да учи актьорско майсторство, но напуска програмата през първата си година.

"Ходила съм на няколко драматични училища и съм се насладила на някои от тях. Но това е единственото място, където съм имала най-доброто обучение и ясно разбиране на това, което правя", казва тя пред Berkshire Eagle от обучението на Shakespeare & Company. "Хората са невероятни... Учител-ученик; усещането е, че всеки е учител и всеки е ученик."

Тя е модел 

Ела също е модел и е работила за различни компании и с много брандове. Тя има договор с Select Model Management и е била в издания като Vogue и L'Officiel.

Съвсем наскоро Лудън присъства на Седмицата на модата в Ню Йорк през февруари 2023 г. и на модните награди в Лос Анджелис през април 2022 г. Тя често публикува снимки зад кулисите от своите фотосесии в Instagram.

Съосновател на обществена коалиция

През октомври 2021 г. Лоудън и режисьорката Саманта Скафиди основават Коалицията на общността за домашно насилие в Хъдсън, за да предоставят ресурси и средства на хора, подложени на насилие.

"Надяваме се, че този колектив ще служи като връзка между местните организации и нашата общност тук в Хъдсън, помагайки за разпространението на осведомеността и набирането на средства за борба с домашното насилие на местно ниво", пише Скафиди в изявление. "Ние сме малки, но се надяваме да растем с времето."

Открито говори за здравето си

В интервю за Berkshire Eagle Лоудън разкрива, че има дислексия.

"Удивително е колко различни са мозъците ни, но вие говорите с някой, който наистина се бори с ученето на текстове, защото имам дислексия", споделя те.

След като Лоудън напуска Нюйоркския университет, тя изпада в депресия. По онова време не иска да се занимава никое от любимите си занимания и интереси.

"Може да имаш най-прекрасните хора около себе си, които много те обичат, но все още си заслепена за това", разказва Ела. "Бях напълно заслепена. Чувствах се толкова сама и изолирана, но семейството ми забеляза и взеха мерки вместо мен, за да ми помогнат. Не мисля, че някога ще изчезне", признава Ела, но допълва, че е готова на всичко, за да контролира и да може да живее пълноценно.

От Шон Конъри до Даниел Крейг - актьорите, които изиграха Джеймс Бонд

От Шон Конъри до Даниел Крейг - актьорите, които изиграха Джеймс Бонд

Да си ги припомним

По-късно Лоудън се завръща към актьорството през 2014 г. в театър Riggs Theatre 37 в Стокбридж, Масачузетс, където нейната страст се разпалва отново, припомня People.