Създадоха автомобилно табло с 3D интерфейс, съобщиха от technews.bg. Продуктът е на глобалната компанията за производството на автомобилни интериори и електроника - Johnson Controls. Фирмата има представителство в България.

Таблото все още е на експериментален принцип. То комбинира множество пластове информация, за да генерира триизмерен интерфейс. Така се създава реална представа за външната среда  с цел по-безопасно и ефективно шофиране. Таблото е предназначено за големи и средно големи луксозни автомобили.

Подходът на фирмата отговаря на тенденциите в автомобилната и компютърната индустрии. Комбинацията между TFT технология и многомерна визуализация създават живо и реалистично пространствено представяне на важната за шофьора информация, скорост, навигация и информационни системи.

Информацията за водача се подрежда по важност, а данните се представят на пластове, като  най-важните излизат на предния план на таблото, а по-маловажната информация остава на заден план.

Проектът разполага и със система за предотвратяване на инциденти. 3D таблото дава реалистична графика и представя намаляващата дистанция до даден обект.