Бясната скорост, с която се развиват технологиите, предоставя почти неограничени възможности пред глобалната мрежа. Ето кои са петте онлайн тенденции за 2012 година според сп. Форбс.

Информация + Облак. Повече информация беше създадена през последните три години, отколкото през изминалите 40 000. Услуги като Amazon Web Services позволиха на хората да достигат до тази информация навсякъде и по всяко време. Облачните технологии се задават с пълна сила и ще намерят голямо приложение през идната година.

Мобилизация на потребителите. В момента в световен мащаб има 160 милиона продадени iPod-а, iPad-a, iPhon-a. Използващите Android пък са 152 милиона. Не след дълго устройствата с достъп до интернет ще станат 5 милиарда, като хората ще разчитат все по-малко на настолните компютри и лаптопи и все повече на мобилните си джаджи.

Масова социализиране. 860 милиона души имат регистрации в социалните мрежи. Казано по друг начин, свидетели сме на нова глобална медия, която напълно променя начина, по който хората общуват помежду си.

Забавлението в революция. Вече близо осем години всеки ден хиляди видеоклипове стават част от архива на YouTube. Светът на забавлението - музиката и телевизията - вече се променя из основи.

Рекламата в интернет. Разходите за реклама в глобалната мрежа все още не отговарят на реалното време, което потребителите прекарват в интернет. Това обаче е на път да се промени през 2012 година.

източник: www.club.bg