Тази седмица Apple пусна дългоочаквания ъпдейт за мобилната си оперативна система iOS 11.3 и с него дойдоха някои доста полезни и функционални подобрения.

Онези от нас, които все още не са свалили пакета, могат да намерят ъпдейта в Settings > General > Software Update, но е добре да се заредим с търпение и да изтрием някои ненужни неща, защото iOS 11.3 "тежи" 2.18GB.

Apple няма да използва процесори на Intel

Apple няма да използва процесори на Intel

Голяма промяна за компанията, която ще доведе до...

Батерия 

Новият ъпдейт носи една от най-очакваните функционалности, която притежават Apple лаптопите - индикатор за живота на батерията. След като избухна скандалът с умишленото забавяне на iPhone смартфоните, в което батериите играеха важна роля, компанията изглежда се е наела да предостави на потребителите си повече прозрачност и контрол.

Снимка 349415

Източник: Apple

Новата функция позволява да видим на колко цикъла (пълно зареждане и изпразване) е батерията в телефона ни, като се счита, че батерията е добре да се смени, когато загуби 20% от капацитета си, което се случва при около 500 цикъла.

Аугментирана реалност

Снимка 349416

Източник: Apple

iOS 11.3 идва и с нова версия на ARKit, която разпознава вертикална среда (стени, врати и др.), вместо само хоризонтална, и се интегрира с двуизмерни изображения. Изображенията, виждани през камерата, ще са с 50% по-висока резолюция и ще печелят от "Auto-focus" функцията на камерата.

Apple Music с нова функция

Apple Music с нова функция

Подобрения за мобилната версия на платформата

Лични данни

В духа на зачестилите проблеми с лични данни, iOS 11.3 позволява да следим от близо как и кога приложенията на Apple събират и ползват лична информация. Всеки път, когато ползваме някое, изискващо достъп до лични данни, ще се появява символ с две сини човечета, който ще информира какво се случва с данните ни.

Бизнес чат

Снимка 349417

Източник: Apple

Бизнес чатът е може би една от най-приятните новости в iOS, която позволява да се свързваме с различни бизнеси и учреждения директно през iMessage. Идеята е да се улесни комуникацията между клиентите и бизнеса, като същевременно ще може да избягваме дългите периоди, в които седим на слушалката и слушаме музика, докато отсрещната страна отговори.