Много деца, а и не само, са пристрастени към видеоигрите. Ние самите сме прекарвали часове пред конзолата. Проблемът с тези игри обаче е, че към тях човек се пристрастява.

Apple: децата са опасно пристрастени към смартфоните

Apple: децата са опасно пристрастени към смартфоните

Вижте какви са последствията

Точно такъв пример е Fortnite, която беше пусната през 2017 г., защото манията по играта е огромна. Над 200 милиона души са се регистрирали и я играят. Пред Bloomberg Деби се оплаква, че 17-годишният ѝ син прекарва по 12 часа пред телевизора, играейки Fortnite.

Снимка 392441

Източник: iStock

Това, естествено, довежда до слабо представяне в училище, защото младежът е завладян от играта и няма желание да прави нищо друго. Според Лорин Марър - специалист по поведението, работещ с деца, борещи се с пристрастяване към игри, Fortnite е като хероин. Защото пристрастява подобно на наркотичното вещество и е много трудно да се откажеш.

А пристрастяването към видеоигрите не е нещо ново, но тази игра задълбочава проблема. Освен децата, много професионални спортисти също страдат от зависимостта си нея. Във Великобритания пък над 200 развода се дължат именно на пристрастяването към Fortnite.

Избелването на зъбите, овлажняването на кожата и малките навици, които водят до пристрастяване

Към какво се пристрастяваме ежедневно

От усмивката до извиненията

Много родители се оплакват, че настава истинска война, когато повикат детето си на вечеря, а то не може да излезе от играта, защото иначе ще загуби. Големият интерес към Fortnite кара и много влогъри и инфуенсъри да публикуват видеа, в който да ги гледаме как играят.

PlayStation 4 с нова функция - родителски контрол

PlayStation 4 с нова функция - родителски контрол

Както и още няколко подобрения

Всичко това няма как да не ни стряска, а и не бива да забравяме, че игрите са нещо за забавление и разпускане, а не начин на живот.