Всеки август е така - обхващат ни познатото вълнение и приятният гъдел, защото знаем, че пускането на новата версия на FIFA е на няколко седмици разстояние.

EA, FIFA 21, LaLiga и сделката, която е постигната с играта за испанските отбори

Ще има ли испански отбори във FIFA 21

Какво се случва

Тази година обаче ще трябва да почакаме малко повече, защото FIFA 21 ще бъде пусната в продажба през октомври.

Докато чакаме търпеливо, EA Sports, компанията-разработчик, реши да сподели с какви нововъведения ще може да се похвали играта.

В специален трейлър на новия геймплей виждаме, че дрибълът ще бъде изкаран на ново ниво. Играчите ще дриблират много по-пъргаво отколкото досега. Това най-добре ще си личи при играчи като Бернардо Силва, които имат отлични показатели в това отношение.

С няколко бързи движения ще можем да предотвратим възможността топката да бъде избита от краката на играча ни.

Сблъсъците между играчите на терена също ще са пипнати, като целта е да бъде сложен край на нереалните премятания и пози, които сме свикнали да виждаме. Сега играчите ще могат да прескачат тези, които по една или друга причина са на земята - стига да имат възможността и времето да го направят.

Във FIFA 21 ще можем да контролираме с голяма точност позицията на играч, който не е с топката, но искаме да взаимодействаме с него. А не както досега - просто да го накараме да изтича зад защитата.

Блокираните от защитниците удари също ще бъдат по-реалистични. Във FIFA 21 ще бъде добавена и нова степен на трудност - Competitor Mode. Тя реално ще бъде най-високата степен на трудност и ще затрудни дори най-опитните играчи.