Преди няколко дни EA, компанията разработваща FIFA, пусна трейлър на новата FIFA 21 (в него имаше кадри и от Madden 21), която се очаква да бъде пусната през октомври.

Риан Брюстър, Ливърпул, FIFA 20 и как футболистът се пошегува със себе си

Футболистът, който се шегува със... себе си

Хубаво е, когато човек има чувство за хумор

И както винаги подобен тип реклами се оказаха много въздействащи, просто защото хората от EA знаят как да бръкнат в душите на футболните фенове.

Но пък остава голямата чуденка дали FIFA 21 ще надгради достатъчно, за да сме доволни, а няма да се окаже същата игра, но просто с нова обложка. Предстои да разберем, така че в идните месеци ще е интересно.

Докато чакаме да разберем нещо по-съществено, от Eurogamer разбираме, че EA са си осигурили правата върху LaLiga за следващите 10 години. Това означава в следващите издания на FIFA със сигурност испанското първенство ще присъства с всички свои запазени лога, а в това число и на отборите.

Според данни на EA именно елитните испански отбори са сред най-често използваните от играчите за онлайн игри. LaLiga пък има има най-голяма фен база от хора, играещи FIFA в над 70 страни по света.

FIFA 20, eFootball PES 2020, Ювентус и войната между двете игри

Как PES 2020 прецака FIFA 20

Войната на видео игрите

Новината за сделката идва и на фона на рекорда, който FIFA 20 постави, превръщайки се в най-играната игра от франчайза.