Ако решите някоя сутрин да впечатлите набързо човека до вас - ето една бърз и лесен омлет. Трябват ви само 10 минути да подготвите продуктите и 10 за самото готвене.
2 леко разбити яйца
2 супени лъжици обезмаслено мляко
1 супена лъжица накълцан стар лук
1-2 чаени лъжички сол
1-2 чаени лъжички пипер
2 резена запържен в масло и нарязан бекон
1/4 чаша сирене
1 супена лъжичка изсушен магданоз
1. Разбийте яйцата, млякото, лука, солта и пипера. Изберете средно голям, леко дълбок тефлонов тиган и нагласете печката на средна топлина. След това изсипете съдържанието на купата. Когато яйцата се стегнат от долната страна, обърнете ги, за да изпечете и горната.
2. Щом станат готови, поръсете с бекона, сиренето и магданоза от едната страна, след което похлупете и изчакайте 1 минута, докато сиренето се разтопи.
3. После разрязвате и готово - имате 2 порции за закуска.