Съставки:

150 гр. шоколад
150 гр. чисто масло
6 яйца
200 гр. сметана
200 гр. захар
150 гр. брашно
3 с.л. сладко от кайсии
50 гр, какао
50 гр. кокосови стърготини
200 гр. пудра захар

Начин на приготвяне:

Шоколадът се разтапя на водна баня.

Маслото и захарта се разбиват заедно до получаване на еднородна смес, към която се добавят разбитите жълтъци, разтопения шоколад, пудрата захар и сметаната.

Брашното се пресява, добавя се към сместа лъжица по лъжица и се размесва добре.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Изспиват се внимателно до получаването на еднородна смес.

Намазнява се тортена форма и се изсипва вътре тестото. Пече се близо час на 200 градуса.

Тортата се изважда и се оставя да изстине. След това се обръща внимателно, изравнява се и се намазва с предварително затопления мармалад от кайсии.

Глазурата приготвяте от кокосовите стърготини и 1/2 ч.ч. пудра захар, които се загряват на водна баня с 3 с.л. вода.

Ако все пак предпочитате някой да ви приготви това сладко лакомство можете да си го поръчате от тук.