Съставки :
за 4 порции
½ чаша зехтин
2 скилидки чесън
1 лук
8- 12 дебело нарязани парчета бекон
4 яйца
2пакета спагети
2 чаши с настъргано сирене пермезан
Начин на приготвяне :
Слагате зехтина, 2 начукани скилидки чесън, нарязания лук и бекона, нарязан на малки парченца и разбърквате. Внимавайте да не кипне зехтина.
В купа разбийте 4 яйца със сол на вкус и свеж черен пипер.
Напълнете тенджера с вода и сложете двата пакета със спагети. Варете докато омекнат, после ги изцедете и веднага прибавете сместа с яйцата. Те ще се сготвят заедно с горещите спагети. Разбъркайте добре за да сте сигурни,че са се смесили. Изсипете сместа в чиния и прибавете обилно пермезан.