Съставки :

за 4 порции

½ чаша зехтин

2 скилидки чесън

1 лук

8- 12 дебело нарязани парчета бекон

4 яйца

2пакета спагети

2 чаши с настъргано сирене пермезан

Начин на приготвяне :

Слагате зехтина, 2 начукани скилидки чесън, нарязания лук и бекона, нарязан на малки парченца и разбърквате. Внимавайте да не кипне зехтина.

В купа разбийте 4 яйца със сол на вкус и свеж черен пипер.

Напълнете тенджера с вода и сложете двата пакета със спагети. Варете докато омекнат, после ги изцедете и веднага прибавете сместа с яйцата. Те ще се сготвят заедно с горещите спагети. Разбъркайте добре за да сте сигурни,че са се смесили. Изсипете сместа в чиния и прибавете обилно пермезан.